Prăjitură super cremoasă cu ciocolată – Se prepară din 1 ou, 75g făină, 300 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 ou
- 10 g pudră de cacao
- 70 g zahăr tos
- 35 ml ulei
- 35 ml lapte
- 75 g făină
- Un sfert plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem frișca lichidă la fiert. Când se încălzește suficient, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Luăm de pe foc și dăm la frigider peste noapte.
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușul împreună cu 50 g zahăr. Adăugăm pudra de cacao, uleiul, laptele, făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm.
La final, folosim o spatulă cu care încorporăm albușul bătut spumă împreună cu zahărul rămas. Tapetăm o tavă de 21*21 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15 minute.
După ce blatul se răcește, scoatem frișca cu ciocolată de la frigider și o mixăm până obținem o spumă. Întindem spuma peste blat și pudrăm cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!