Tocăniță cu pipote, ciuperci și smântână – Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 30 minute
Timp de preparare: 35-40 minute
Nr. de porții:4
Ingrediente
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras roșu
- 300 gr ciuperci proaspete sau din conservă
- 400 gr pipote curățate
- 250 gr smântână
- 2 linguri faină
- Sare și piper
Cum se prepară?
Într-o cratiță punem puțin ulei. Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc puțin.
Adăugăm pipotele curățate și le călim pentru 5 minute.
Adăugăm ciupercile și le lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute împreună cu ciupercile. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Adăugăm apă cât sa treacă peste ciuperci și pipote cu aproximativ 2 degete. Le lăsăm să fiarbă aproximativ 30 minute.
Între timp, într-un castron se pune faina, se dizolvă cu puțină apă după care adăugăm smântâna. Când sunt fierte ciupercile și pipotele, se ia cu un polonic din oală și se pune peste smântână.
Se pune amestecul peste ciuperci și pipote, se mai lasă 10 minute la foc mic. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt dacă doriți.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres