Sora mea este o gospodina desavarsita. Prepara niste mancaruri delicioase, de aceea ii trec pragul foarte des. In plus, in fiecare an, pune la borcan tot felul de legume pentru iarna. Acum a impartasit cu mine reteta de dovlecel crocant marinat la borcan…

Ingrediente necesare:

  • 3 kg dovlecei, 2 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin, 4 morcovi, 2 boabe de ienibahar
  • 5 boabe de piper, crengute de marar, patrunjel
  • 1 lingura sare grunjoasa, 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet 9 %

Mod de preparare:

Spalam bine dovleceii si morcovii, apoi ii taiem in faii lungi. In fiecare borcan punem putin patrunjel si marar, o frunza de dafin, 2 boabe de ienibahar, 5 boabe de piper si 2 catei de usturoi.

Adaugam dovleceii si morcovii in borcane, apoi mai punem putin marar si patrunjel deasupra. Turnam apa clocotita in borcane, le acoperim cu capace si le lasam deoparte timp de 25 de minute.

Scurgem apa din borcane, apoi turnam din nou apa clocotita in borcane. Le lasam iarasi deopate pentru 25 de minute. Facem acest lucru de 3 ori.

Cand fierbem apa pentru a treia oara, adaugam in ea sare si zahar. O lasam sa fiarba, apoi adaugam otet. Mai fierbem apa cu otet jumatate de minut, apoi o turnam in borcane.

Infiletam bine capacele, intoracem borcanele cu capul in jos si le acoperim cu o patura. Le lasam sa se raceasca. Abia dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Dovleceii pregatiti dupa aceasta retetea sunt foarte gustosi si aromati.

Pofta buna si spor la gatit!