Ruladă Kinder Pingui cu fructe de pădure– Se prepară din 6 ouă, 4 linguri zahăr, 350 ml frișcă lichidă, 4 linguri făină și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr
- 6 linguri apă caldă
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr pudră
- 70 g mascarpone sau brânză cremoasă
- Fructe după gust (zmeură, mure …)
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și câte un gălbenuș, după care pudra de cacao și la final făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă mare cu hârtie de copt, transferăm compoziția în tavă.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem blatul timp de 10 minute.
După coacere, punem blatul pe un prosop umed. Rulăm cu tot cu hârtia de copt și prosop și lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, mixăm spumă frișca împreună cu zahărul, încorporăm și mascarpone mixând până obținem o compoziție cremoasă.
Derulăm blatul din prosop, îndepărtăm și hârtia de copt.
Ungem blatul cu cremă, presărăm fructele și rulăm.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste ruladă și dăm la frigider până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!