Rețetă simplă și delicioasă, în imagini – Prăjitură la tavă cu brânză dulce și banane – Desert ușor, răcoritor și aromat
Ingrediente necesare:
- 20 g gelatină
- 300 ml lapte, aproximativ
- 400 g brânză de vaci, mai moale
- 250 g smântână
- Jumătate cană zahăr
- 2 linguri zahăr vanilat
- 50 g ciocolată
- 2 banane
Mod de preparare:
Punem gelatina în lapte rece și lăsăm deoparte timp de 1-2 ore. Punem lapte cât scrie pe ambalajul gelatinei. Ulterior, punem amestecul de gelatină pe foc mic până aceasta se dizolvă. Avem grijă să nu fierbem amestecul!
În acest amestec cald punem zahărul tos și cel vanilat și amestecăm până se dizolvă zahărul. Separat, mixăm spumă brânza împreună cu smântâna, după care încorporăm și amestecul răcorit de gelatină. Trebuie să obținem o consistență cremoasă.
Împărțim compoziția în două și amestecăm o parte cu ciocolata topită pe baie de aburi.
Punem crema albă într-un vas, uniformizăm și dăm la frigider pentru 30 de minute. După 30 de minute, punem în vas o banană tăiată pe lungime peste care turnăm crema cu ciocolată.
Dăm vasul înapoi la frigider până desertul se răcește complet.
Înainte de servire, punem vasul în apă fierbinte, după care răsturnăm cu grijă desertul pe un platou. Decorăm cu pudră de cacao și rondele de banane.
Savurați cu poftă! Poftă bună!