Prăjitură cu blat pufos cu cacao, umplutură de cocos și umplutură de ciocolată – Se prepară din 9 ouă, 220g făină, 200g fulgi de cocos și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 220 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 1 linguriță și jumătate praf de copt
- 6 linguri ulei
- 4 linguri apă
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutura cu cocos:
- 200 ml lapte
- 125 g unt
- 200 g zahăr tos
- 200 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru umplutura cu ciocolată:
- 3 ouă
- 200 g zahăr tos
- 2 linguri pudră de cacao
- 100 g ciocolată neagră
- 250 g unt
- 200 g gem de coacăze
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Încorporăm treptat și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Treptat încorporăm și câte un gălbenuș, uleiul și apa.
Cu o spatulă, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Transferăm compoziția într-o tavă de 30*40 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până blatul trece testul cu scobitoarea. După ce blatul se răcește, întindem peste el un strat de gem.
Pentru umplutura cu cocos, punem la fiert laptele împreună cu zahărul și cu untul. După ce zahărul se dizolvă complet, adăugăm fulgii de cocos. După ce amestecul dă în clocot, mai fierbem pentru 3 minute. Întindem umplutura caldă peste stratul de gem.
Pentru umplutura cu ciocolată, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi.
Separat, punem pe baie de aburi ouăle împreună cu zahărul și pudra de cacao. Amestecăm până la omogenizare și până compoziția se îngroașă. Încorporăm ciocolata topită și lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă și îl încorporăm treptat în compoziția cu ciocolată. Întindem crema astfel obținută peste umplutura de cocos. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, topim ciocolata și o întindem pe prăjitură.
Decorăm în continuare după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!