Prăjitură răcoritoare cu mere, vanilie și frișcă – Se prepară din 150g făină, 5 ouă, 1 kg mere, 250g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 150 g făină
- 150 g zahăr pudră
- Jumătate plic praf de copt
- 3 linguri apă
Ingrediente necesare pentru umplutura de mere:
- 1 kg mere curățate de coajă, cotoare, semințe
- 2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru stratul de vanilie:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 100 g zahăr pudră
- 40 g zahăr tos
- 200 g unt
Alte ingrediente necesare:
- 250 ml frișcă lichidă
- Ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Dăm merele prin răzătoare și le amestecăm cu zahărul vanilat. Tapetăm o tavă mai mare cu hârtie de copt și transferăm amestecul în ea.
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Adăugăm apa și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm. La final, încorporăm cu mare grijă și albușurile bătute spumă tare. Transferăm compoziția peste stratul de mere din tavă. Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Pentru crema de vanilie, pregătim o budincă din lapte, praful de budincă și zahăr tos.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră și îl încorporăm treptat în budinca rece. După coacere, răsturnăm blatul din tavă și îndepărtăm hârtia de copt. Peste stratul de mere întindem crema și uniformizăm.
Mixăm frișca spumă tare și întindem peste stratul de cremă. Decorăm după gust și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!