Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rulouri savuroase cu carne tocată în sos de roșii – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 3 g sare
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 135 ml apă
Ingrediente necesare pentru amestecul de carne:
- 500 g carne tocată
- 4 g sare
- 3 g boia
- 1,5 g piper negru
- 2 g ardei iute cayenne
- 3 g pudră de usturoi
- 5 g pudră de ceapă
- 2 g ierburi italiene
- 25 ml ulei de măsline
- 100 g ceapă galbenă
- 20 g pătrunjel proaspăt
Ingrediente necesare pentru sosul de roșii:
- 300 g sos de roșii pasat
- 175 ml apă
- 2 g ierburi italiene
- 3 g sare
- 15 g miere
Ingrediente necesare pentru topping:
- brânză rasă
Mod de preparare:
Puneți făina într-un bol adânc împreună cu sarea, uleiul de floarea soarelui și apa. Amestecați și frământați până se combină. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească pentru o vreme.
Curățați ceapa galbenă și tocați-o grosier. Puneți ceapa galbenă și pătrunjelul într-un tocător de alimente. Nu le mărunțiți prea fin.
Puneți carnea tocată, sarea, boiaua, piperul negru, ardeiul iute cayenne, pudra de usturoi, pudra de ceapă, ierburile italiene și uleiul de măsline într-un bol. Amestecați bine și lăsați deoparte.
Împărțiți aluatul în 4 bucăți (100 de grame fiecare) și formați biluțe. Luați o bilă de aluat și așezați-o pe o suprafață de lucru înfăinată. Întindeți aluatul într-un pătrat de 32×30 cm.
Împărțiți o parte din amestecul de carne peste el (aproximativ 160 de grame). Dacă doriți, presărați și cu puțină brânză rasă.
Rulați aluatul și tăiați în bucăți. Transferați rulourile într-o tavă.
Puneți sosul de roșii pasat într-un bol împreună cu apa, ierburile italiene, sarea și mierea. Amestecați până obțineți un sos omogen. Turnați sosul de roșii peste rulourile de carne.
Acoperiți tava cu o foaie de hârtie de copt și o foaie de aluminiu deasupra. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 ℃. Coaceți timp de 25-30 de minute.
Scoateți cu grijă tava din cuptor, îndepărtați folia de aluminiu și hârtia de copt. Presărați brânză rasă deasupra și mai coaceți pentru încă 7-10 minute sau până când brânza este complet topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!