Ingrediente necesare:

200 g cremă de brânză
120 g biscuiți
360 g piure de mango
120 ml apă
60 g unt
13 g gelatină
80 g zahăr
60 g iaurt
160 ml smântână pentru frișcă cu 33% grăsime
10 ml zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Începem cu blatul: zdrobim biscuiții într-o pungă mai groasă de plastic, cu ajutorul sucitorului.

Punem untul topit ( rece ) direct în pungă și amestecăm bine.

Pregătim o tavă detașabilă, rotundă, de 16 sau 18 cm și turnăm amestecul de biscuiți în ea.

Întindem, presăm uniform biscuiții în tavă.

Curățăm mango-ul, îndepărtăm și semințele.Tăiem în cubulețe, punem în blenderul vertical și pasăm, până obținem un piure.

Hidratăm doar 5 g de gelatină în 30 ml de apă rece.

Amestecăm crema de brânză cu 55 g de zahăr, până obținem o textură moale, dar omogenă.

Punem și iaurtul, 160 g din piureul de mango și zeama de lămâie, amestecând până la omogenizare.

Încălzim la cuptorul cu microunde, 20 de secunde, gelatina. O adăugăm la amestecul de brânză.

Amestecăm bine bine…

Separat, batem smântâna pentru frișcă spumă tare și o încorporăm în amestecul de brânză, cu o spatulă de silicon…

Întindem uniform crema peste blatul din tavă, apoi punem la frigider timp de o oră.

Între timp, pregătim jeleul de mango: dizolvăm gelatina rămasă în 40 ml de apă rece.

Într-o cratiță, punem 200 g de piure de mango, 25 g de zahăr și 50 ml apă. Amestecăm, apoi punem cratița pe foc mediu, și aducem la punctul de fierbere, amestecând continuu.

Când ajunge la punctul de fierbere, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine.

Turnăm uniform jeleul peste crema de brânză și punem tortul înapoi la frigider pentru 3 ore.

Restul compoziție de mango o turnăm în forme semisferice de silicon și băgăm la congelator tot 3 ore.

După 3 ore, scoatem tortul din tavă, decorăm cu formele de mango din congelator și cu frunze de mentă proaspătă.

Savurați cu drag!

Poftă bună!