Turte apertiv cu cartofi, din aluat pe bază de chefir – Gustare mai gustoasă nu există – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 500 ml chefir
- 1 ou
- 500-600 g făină
- 500 g cartofi
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 5 linguri ulei
- 50 g unt
- mărar
- sare
Mod de preparare:
1. Fierbem cartofii decojiți în apă sărată. Îi facem piure, pe urmă îi amestecăm cu mărarul tocat. Dacă doriți, puteți să adăugați ceapă călită sau slănină în umplutură… După gust 🙂
2. Amestecăm chefirul cu bicarbonatul de sodiu, oul și 2 linguri de ulei. Pe urmă, adăugăm făina cernută și frământăm un aluat moale, ușor lipicios la mâini. Îl tapetăm cu făină, acoperim cu un prosop și îl lăsăm 10 minute…
3. Împărțim aluatul în 8-9 bucățele, pe care le întindem în turte de 1 cm grosime. Repartizăm umplutura de cartofi pe foile de aluat. Lipim marginile și formăm pachețele, pe care le întindem puțin. Lăsăm turtele formate 2-3 minute.
4. Coacem turtele într-o tigaie încinsă cu uleiul rămas, timp de 5 minute pe fiecare parte.
5. La final, tapetăm turtele cu unt topit, le acoperim cu un prosop și le lăsăm 10-15 minute.
Să aveți poftă!