Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort delicios și cremos – Tort de ciocolată „Prințul negru”
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 250 g făină
- 250 ml chefir 3,2%
- g pudră de cacao
- 30 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 8 g zahăr vanilat
- 150 g zahăr pudră
- 400 ml smântână 25%
- 500 ml frișcă lichidă 33%
- 50 g ciocolată neagră pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, sare și mixăm până zahărul se dizolvă complet.
Adăugăm chefirul și omogenizăm după care încorporăm și uleiul. Separat, amestecăm făina cu pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul. Cernem amestecul în aluat, în mai multe tranșe, omogenizând după fiecare. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 grade pentru aproximativ 40-45 minute. După coacere scoatem blatul din tavă și îl transferăm pe un grătar. Îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm blatul să se răcească.
Uniformizăm suprafața blatului după care îl tăiem în 3. Firimiturile rămase le păstrăm pentru decor.
Pentru cremă, punem smântâna într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, cel vanilat și mixăm. Mixăm spumă tare frișca lichidă după care o încorporăm în cremă.
Umplem blaturile cu crema pregătită (lăsăm cremă și pentru decor) și dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Scoatem tortul din tavă, decorăm cu crema rămasă, ciocolată și firimituri de blat. Dăm la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!