Cea mai fragedă carne de vită, la cuptor – Friptură de vită moale, aromată și suculentă – Pentru această rețetă,a veți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 700 g carne de vită
- 100 ml oțet de vin alb
- 1 linguriță rozmarin
- 200 ml vin alb
- 100 ml ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Amestecăm cele 3 ingrediente lichide: oțetul, vinul și uleiul. Adăugăm rozmarin și piper, amestecăm și marinada este gata.
2. Spălăm carnea, o uscăm cu prosoape de bucătărie și o așezăm în marinadă pentru 2 ore. Dacă aveți timp, puteți să o lăsați mai mult.
3. Acoperim cu hârtie de copt o tavă termorezistentă. Așezăm bucata de carne și turnăm un sfert din cantitatea de marinadă. Acoperim carnea cu hârtie de copt. Pe deasupra, turnăm sare cât să acopere întreaga bucată de carne.
4. Coacem la temperatura de 195 de grade, timp de 30 de minute. La final, tăiem carnea felii și o servim.
Să aveți poftă!