Cele mai bune clătite de casă – Clătite fragede, fine, moi și aromate – Aveți nevoie de 325g făină, 5 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

Ingrediente necesare:

  • 325 g făină
  • 5 ouă
  • 250 ml lapte aproximativ
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Spargem ouăle într-un bol și le mixăm cu zahărul pudră. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, laptele și frișca lichidă. Omogenizăm, adăugăm untul și, mixând continuu, adăugăm treptat și făina.

Verificăm consistența aluatului și dacă este prea densă, mai adăugăm un pic de lapte, cam 100 ml. Lăsăm aluatul deoparte timp de 30 de minute. Ulterior, verificăm din nou aluatul și, după caz, mai putem adăugă un pic de lapte.

Prăjim clătitele pe o tigaie fierbinte, unsă cu ulei. Le prăjim pe foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți. După coacere, le punem una peste cealaltă, pe o farfurie.

Le umplem cu umplutura preferată: brânză dulce, budincă, pudră de cacao, scorțișoară, banane, cremă de ciocolată, mere, gem etc.

Savurați cu poftă! Poftă bună!