Rețetă ușor de pregătit, pas cu pas, în imagini – Prăjitura de casă “Fanta” – Prăjitură aromată și delicioasă, cu brânză dulce și suc Fanta

Ingrediente necesare:

  • 8 ouă
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 7 linguri zahăr

Ingrediente necesare pentru stratul cu brânză:

  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie

Ingrediente necesare pentru stratul cu suc Fanta:

  • 700 ml suc Fanta sau Mirinda
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm pudra de cacao și omogenizăm. Adăugăm și făina în 3 tranșe, omogenizând după fiecare.

Separat, mixăm spumă tare albușurile. Încorporăm 3 linguri de spumă în aluatul cu cacao. Amestecăm foarte bine după care, cu o spatulă, încorporăm cu grijă spuma rămasă.

Transferăm aluatul pe o tavă ( 20*30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 30 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească complet.

Pentru stratul cu brânză, punem untul și zahărul într-un bol și mixăm foarte bine. separat, amestecăm brânza cu coaja de lămâie. Peste brânză adăugăm untul cu zahăr și mixăm foarte bine.

Pentru stratul cu suc, amestecăm praful de budincă cu un pic de suc. Punem la fiert sucul rămas, împreună cu zahărul. Când sucul fierbe, adăugăm budinca și amestecăm bine timp de câteva secunde, până se îngroașă. Lăsăm compoziția să se răcorească până la temperatura camerei.

Asamblare: blat, crema cu brânză, budincă. Punem prăjitura la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!