Rețetă rapidă, explicată pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă cu pișcoturi, cremă de vanilie și foi cu cacao și miere

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 100 g unt
  • 50 g miere
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g pudră de cacao
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 350 g făină
  • 1-2 linguri lapte dacă aluatul este prea uscat

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 200 g pișcoturi
  • 250 g unt
  • 800 ml lapte
  • 50 ml esență de rom
  • 150 ml cafea

Mod de preparare:

Pentru foi,
amestecăm făina cu bicarbonatul.

Într-un alt vas, punem ouăle, mierea, untul, zahărul pudră, pudra de cacao. Punem vasul pe baie de aburi și încălzim compoziția, amestecând până la omogenizare.

Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade. Turnăm compoziția cu cacao peste făină și omogenizăm foarte bine, cu o lingură de lemn. Ulterior, frământăm aluatul cu mâna.

Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale. Întindem prima foaie, la 20*30 cm, pe suprafața presărată cu făină. Transferăm foaia în tava pregătită și o coacem timp de 6-8 minute aproximativ. Procedăm la fel și cu aluatul rămas și coacem și a doua foaie.

Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu un pic de lapte. Punem laptele rămas pe foc, împreună cu zahărul și când fierbe adăugăm amestecul de budincă. Amestecăm până budinca se îngroașă.

Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce se răcește, adăugăm untul în budincă și mixăm până la omogenizare.

Amestecăm cafeaua cu esența de rom și tapetăm tava cu hârtie de copt. Transferăm prima foaie în tavă. Întindem jumătate din cremă peste foaie. Trecem pișcoturile prin cafeaua cu rom și le așezăm peste stratul de cremă. Peste pișcoturi întindem crema rămasă. La final, acoperim totul cu cealaltă foaie și dăm prăjitura la rece peste coapte.

A doua zi, scoatem prăjitura din tavă, cu ajutorul hârtiei de copt. porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!