kiloRețete
miercuri, mai 14, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu pișcoturi, cremă de vanilie și foi cu cacao și miere – Rețetă rapidă, explicată pas cu pas

Prăjitură de casă cu pișcoturi, cremă de vanilie și foi cu cacao și miere – Rețetă rapidă, explicată pas cu pas

Rețetă rapidă, explicată pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă cu pișcoturi, cremă de vanilie și foi cu cacao și miere

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 100 g unt
  • 50 g miere
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g pudră de cacao
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 350 g făină
  • 1-2 linguri lapte dacă aluatul este prea uscat

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 200 g pișcoturi
  • 250 g unt
  • 800 ml lapte
  • 50 ml esență de rom
  • 150 ml cafea

Mod de preparare:

Pentru foi,
amestecăm făina cu bicarbonatul.

Într-un alt vas, punem ouăle, mierea, untul, zahărul pudră, pudra de cacao. Punem vasul pe baie de aburi și încălzim compoziția, amestecând până la omogenizare.

Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade. Turnăm compoziția cu cacao peste făină și omogenizăm foarte bine, cu o lingură de lemn. Ulterior, frământăm aluatul cu mâna.

Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale. Întindem prima foaie, la 20*30 cm, pe suprafața presărată cu făină. Transferăm foaia în tava pregătită și o coacem timp de 6-8 minute aproximativ. Procedăm la fel și cu aluatul rămas și coacem și a doua foaie.

Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu un pic de lapte. Punem laptele rămas pe foc, împreună cu zahărul și când fierbe adăugăm amestecul de budincă. Amestecăm până budinca se îngroașă.

Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce se răcește, adăugăm untul în budincă și mixăm până la omogenizare.

Amestecăm cafeaua cu esența de rom și tapetăm tava cu hârtie de copt. Transferăm prima foaie în tavă. Întindem jumătate din cremă peste foaie. Trecem pișcoturile prin cafeaua cu rom și le așezăm peste stratul de cremă. Peste pișcoturi întindem crema rămasă. La final, acoperim totul cu cealaltă foaie și dăm prăjitura la rece peste coapte.

A doua zi, scoatem prăjitura din tavă, cu ajutorul hârtiei de copt. porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos – Se prepară din 500g biscuiți, 450 ml lapte, 300g unt și…

Ruladă de biscuiți cu cremă de cocos – Se prepară din 500g biscuiți, 450 ml lapte, 300g unt și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cel mai bun desert de casă, fără făină – Blaturi din bezea cu nucă și cremă de ciocolată
Fără categorie

Cel mai bun desert de casă, fără făină – Blaturi din bezea cu nucă și cremă de ciocolată

Ciorbă de burtă – Rețeta tradițională, din revista cu rețete boierești
Rețete

Ciorbă de burtă – Rețeta tradițională, din revista cu rețete boierești

Rețeta Bunicii – Supă de găluște gustoasă și sănătoasă, cum făcea bunica acasă
Noutăți

Rețeta Bunicii – Supă de găluște gustoasă și sănătoasă, cum făcea bunica acasă

Cea mai bună prăjitură cu nucă – Crema este de senzație, trebuie să încercați rețeta
Rețete

Cea mai bună prăjitură cu nucă – Crema este de senzație, trebuie să încercați rețeta

Prăjitură de casă la tavă (cu mere și cremă de vanilie) – Se prepară din 3 ouă, 2 mere, 350 ml lapte, 200g făină, 150g zahăr și…
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă (cu mere și cremă de vanilie) – Se prepară din 3 ouă, 2 mere, 350 ml lapte, 200g făină, 150g zahăr și…

Clătite gustoase pentru prânz sau cină – Clătite umplute cu piure de cartofi, ardei, ceapă verde și cașcaval – O bunătate de care nu te mai saturi
Fără categorie

Clătite gustoase pentru prânz sau cină – Clătite umplute cu piure de cartofi, ardei, ceapă verde și cașcaval – O bunătate de care nu te mai saturi

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate