Rețetă explicată pas cu pas – Cheesecake cu ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți Oreo
- 80 g unt topit
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată neagră:
- 150 g ciocolată neagră topită
- 400 g cremă de brânză (la temp. camerei)
- 75 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 30 g amidon
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată albă:
- 150 g ciocolată albă topită
- 400 g cremă de brânză (la temp. camerei)
- 75 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 30 g amidon
Ingrediente necesare pentru topping:
- 75 ml smântână lichidă
- 75 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Topește ciocolata.
Pregătire Blat:
Sfărâmă biscuiții și adaugă untul topit, amestecă bine cu mâna. Întinde blatul pe toată suprafața tăvii (fără pereți) și lasă la frigider până prepari cremele.
Pentru pentru stratul cu ciocolată neagră: Peste cremă de brânză adaugă ciocolata neagră, zahărul, zahărul vanilinat și mixează bine. Adaugă amidonul în timp ce mixezi. Adaugă ouăle, pe rând și amestecă după fiecare, cu o spatulă.
Pentru pentru stratul cu ciocolată albă: Peste cremă de brânză adaugă zahărul, zahărul vanilinat și mixează bine. Adaugă amidonul în timp ce mixezi. Adaugă ouăle, pe rând și amestecă după fiecare, cu o spatulă.
Asamblare:
Toarnă peste blat crema de ciocolată neagră, apoi cea de ciocolată albă. Lasă la copt la 165°C, timp de 75-80 min, sau până când marginile sunt coapte, iar partea de mijloc se mișcă precum budinca. Lasă cheesecake-ul la răcit, în cuptor cu ușa închisă și focul stins. (am lăsat 1h 10min + 30min.)
Pentru topping: Adaugă smântâna fierbinte peste ciocolată. Omogenizează. Toarnă și nivelează glazura peste cheesecake. Lasă la răcit peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!