Prăjitură Milka – Prăjitură cu blat fraged și cremă delicioasă cu vanilie și ciocolată

Ingrediente necesare pentru 3 blaturi:

  • 15 albușuri
  • 360 g zahăr tos
  • 240 g alune măcinate
  • 6 linguri făină
  • 1 plic și jumătate praf de copt
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 15 gălbenușuri
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 200 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g ciocolată cu alune

Mod de preparare:

Vom pregăti în total 3 blaturi din ingredientele de mai sus, așadar împărțim totul în 3. Pentru un blat, mixăm spumă 5 albușuri împreună cu un praf de sare. Mixând continuu, adăugăm treptat 120 de grame de zahăr. Vom obține o spumă tare și lucioasă.

Amestecăm 80 g de alune măcinate cu 2 linguri de făină și cu jumătate plic praf de copt. Cu o spatulă, încorporăm amestecul de ingrediente uscate în spuma de albușuri.

Tapetăm o tavă rotundă ( 24 cm ) cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute, aproximativ.

Procedăm la fel de încă 2 ori și coacem încă două blaturi. După ce s-au răcit blaturile, îndepărtăm hârtiile de copt.

Pentru cremă, topim ciocolata pe baie de aburi. La fel procedăm și cu ciocolata cu alune.

Fierbem o cremă densă din lapte, praf de budincă, amidon și gălbenușuri după care o lăsăm să se răcească.

Mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră, după care încorporăm în porții mici și crema rece. Mixăm până la omogenizare.

Împărțim crema în două: amestecăm o parte cu ciocolata albă, cealaltă cu ciocolata cu alune.

Punem deoparte câte un pic din fiecare cremă.

Peste primul blat întindem crema cu ciocolata de alune. Așezăm al doilea blat peste care întindem crema albă.

Peste crema albă punem și al treilea blat și învelim tortul cu cremele puse deoparte.

Decorăm tortul după plac, de exemplu cu nucă sau alune măcinate.

Savurați cu poftă! Poftă bună!