Rețetă explicată pas cu pas, în imagini – Ruladă de biscuiți cu umplutură de cocos – Se prepară din 500g biscuiți, 450 ml lapte, 300g unt și…
Ingrediente necesare:
- 500 g biscuiți măcinați
- 250 g zahăr pudră
- 5 lingurițe pudră de cacao
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 30 ml esență de rom
- 350 ml lapte, aproximativ
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 150 g fulgi de cocos
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Punem biscuiții măcinați într-un bol. Cernem zahărul pudră peste biscuiți și amestecăm. Adăugăm și pudra de cacao și amestecăm din nou, cu mâna. Adăugăm untul și amestecăm până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Treptat, încorporăm și laptele, cât să obținem un aluat ușor de întins.
Pentru umplutură, punem untul în vasul blenderului. Adăugăm zahărul pudră, cocosul și laptele și mixăm la viteză medie, până la omogenizare.
Tapetăm suprafața de lucru cu folie alimentară și întindem aluatul într-un dreptunghi. Întindem umplutura peste aluatul întins. Cu ajutorul foliei, rulăm și împachetăm în folie. Dăm rulada la frigider pentru 2-3 ore.
Ulterior, îndepărtăm folia și dăm rulada prin fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună