Rețetă rapidă și delicioasă – Plăcintă la tavă, cu brânză dulce de vaci
Ingrediente necesare:
- 500 g foi de plăcintă
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 5 ouă
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Începem prin a împărți foietajul în două părți. Tapetăm tava cu hârtie de copt sau o ungem cu unt și o tapetăm cu făină. Punem jumătate din foietaj în tavă și întindem astfel încât să acopere toată tava.
Mixăm albușurile împreună cu zahărul după care încorporăm pe rând și gălbenușurile. Adăugăm brânza și stafidele și amestecăm doar cât să omogenizăm.
Întindem umplutura peste foietajul din tavă și acoperim cu foietajul rămas. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până plăcinta se rumenește frumos.
După ce se răcorește un pic, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!