Rețetă de colecție – Chifteluțe din carne de porc – Fragede și gustoase, din puține ingrediente

Timp de preparare: 15 minute

Nr. de porții: 25

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 4-5 căței usturoi
  • după gust Sare și piper
  • 1 felie pâine înmuiată în apă
  • 1 buc ou
  • după gust pătrunjel verde
  • după necesitate ulei pentru prăjit

Cum se prepară?

Carnea de porc se pune într-un bol. Felia de pâine se pune într-un bol cu puțină apă. Se scurge bine și se pune peste carnea tocată.

Usturoiul se pisează, se pune într-un bol mic, se pune puțină sare și 2 linguri de ulei. Amestecăm foarte bine până devine ca o pastă după care adăugăm peste carne.

Punem oul, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare și piper. Amestecăm foarte bine după care formăm chifteluțele cum vreți de mari sau mici.

Se prăjesc în ulei și le scoatem pe o farfurie pe care am pus șervet de bucătărie.

Nouă ne plac să le servim cu roșii mai ales băiețelul cel mic le adoră.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres