Rețetă rapidă și gustoasă – Pilaf de orez cu cabanos – Prânz gustos și savuros, nu rămâne nimic în farfurii
Timp de preparare: 30 minute
Nr. de porții: 4
Ingrediente
- 200 gr orez
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă, eu am pus ceapă roșie
- Morcov opțional, eu nu am pus
- 300 gr cabanos
- Sare și piper
- Pătrunjelul verde
Preparare
Pentru început, punem orezul în apă rece. Ardeiul și ceapa le-am tăiat mărunt, le-am pus într-o cratiță și se călesc în puțin ulei după care adăugăm cabanosul tăiat felii. Dacă folosiți și morcov puteți sa îl tăiați mărunt sau să îl dați pe răzătoare.
Orezul se spală bine, se scurge de apă și se pune peste cabanos. Se condimentează, se amestecă bine și se pune apa. Eu la o cană de orez de 200 gr pun 600 ml apă.
Se lasă la foc potrivit. Soțului ii place mai mult ca pilaful sa fie mai legat.
Am servit cu murături. Puteți servi cu salată de varză sau ardei copt. Simplu și bun pentru familia mea. Vă doresc poftă bună.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres