De peste 20 de ani, mama mea pregatesti castraveti murati dupa aceasta reteta. Pentru ca mie imi plac la nebunie, am decis sa va dezvalui si voua reteta ei. Merita incercata!

Ingrediente pentru un borcan de 1 litru:

  • Castraveti
  • 1 crenguta de marar, o bucata de hrean, 2.5 linguri otet 10%
  • 1 catel de usturoi, o felie de morcov, un sfert de ceapa
  • 1 frunza de dafin, 2 boabe de piper, 1 lingurita sare
  • Jumatate lingurita boabe de mustar, 1 lingura zahar, apa

Mod de preparare: Spala castravetii in 2-3 ape reci. Daca este nevoie, poti sa-i speli chiar cu o perie mica pentru a indeparta toata mizeria de pe ei.

Pune o crenguta de marar pe fundul unui borcan de un litru. Adauga apoi o bucata de hrean, un catel de usturoi curatat, o bucata de morcov, un sfert de ceapa taiata, o frunza de dafin, 2 boabe de piper si jumatate lingurita boabe de mustar.

Pune castravetii in borcan. Adauga zaharul, sarea si otetul. Toarna apoi apa rece si inchide borcanul cu un capac.

Pune pe fundul unei oale o carpa de bucatarie. Adauga borcanul cu castraveti in oala si toarna apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanului.

Pune oala pe foc. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasa oala pe aragaz aproximativ 15 minute. Opreste apoi focul, scoate borcanul din oala si pune-l pe un prosop de bucatarie cu gura in jos.

Lasa-l sa se raceasca. Dupa ce borcanul cu castraveti s-a racit complet, depoziteaza-l intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau camara.

Pofta buna si spor la gatit!