Ingrediente necesare
- 200 g spaghete
- 2 mâini de spanac
- 2 căței de usturoi
- 50 g făină
- 50 g unt
- 75-100 ml lapte
- sare, piper, ulei de măsline, parmezan
Cum se prepară?
1. Puneți apa pentru paste să fiarbă, adăugând puțină sare… Tocați mărunt usturoiul și căliți-l într-o tigaie cu ulei de măsline încins (atenție, se arde foarte ușor). Adăugați apoi spanacul tocat și condimentați cu puțină sare.
2. În continuare, pregătiți sosul cremos. Puteți să-l faceți direct în tigaie sau într-un alt vas și să-l adăugați apoi la paste și spanac. Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă până obțineți un aluat omogen.
3. Se incorporează laptele călduț, în fir subțire. La final, se amestecă cu spanacul din tigaie și spaghetele fierte, condimentând cu sare și piper. Se iau de pe foc și se servesc cu mult parmezan deasupra.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking