Ingrediente necesare
- 500 g miez de cartofi fierți (dat pe răzătoarea mică)
- 125 g făină
- 1 ou
- 1/2 lingură ulei
- 500 g prune
- 2-3 linguri zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 50 g unt
- 150 g pesmet
- 3 linguri de zahăr
- 1 zahăr vanilat
Cum se prepară?
1. Puneți la fiert o oală mare cu apă și puțină sare. Frământați cartofii împreună cu ou, ulei și făină, până obțineți un aluat ușor lipicios. Scoateți sâmburii prunelor și umpleți-le cu zahăr amestecat cu scorțișoară.
2. Împărțiți aluatul în bile egale ca mărime. Cu mâinile înfăinate, aplatizați fiecare bilă în parte, puneți o prună înăuntru și uniți capetele, modelând între palme până capătă din nou formă rotundă. Fierbeți, la foc mic, câte 4 gomboți odată, până încep să plutească.
3. Topiți într-o tigaie untul și adăugați pesmetul. Prăjiți-l până capătă o culoare aurie, apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat. Tăvăliți gomboții proaspăt scoși din apă prin acest amestec și apoi serviți…
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking