Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fină și delicată, cremoasă și delicioasă – Tiramisu de casă – Rețetă simplă și rapidă
Ingrediente necesare:
- 1 lingură esență de vanilie
- 85 g zahăr pudră
- 200 g pișcoturi
- 250 g mascarpone
- 300 ml cafea
- 300 g ml frișcă lichidă
- Pudră de cacao (pentru decor)
Mod de preparare:
Mixăm frișca spumă tare încorporând treptat zahărul pudră. Spre final încorporăm și vanilia după care încorporăm și mascarpone.
Trecem pișcoturile prin cafea și punem un strat uniformi în tava de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Peste pișcoturi întindem jumătate din cremă.
Acoperim crema cu încă un strat de pișcoturi trecute prin cafea și acoperim cu crema rămasă.
Dăm tortul la frigider pentru 3-4 ore după care decorăm cu un strat generos de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!