Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Covrigei din aluat pe bază de brânză și cașcaval – Dispar imediat de pe farfurii – Covrigei de casă
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- Jumătate linguriță sare
- 30 ml ulei
- 100 ml lapte
- 200 g cașcaval ras
- 250 g brânză de vaci
- 300-330 g făină
Mod de preparare:
Punem brânza de vaci într-un bol. Adăugăm sare, zahăr, lapte, ulei, oul bătut și mixăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție omogenă și netedă.
Încorporăm cașcavalul ras după care încorporăm treptat făina cernută amestecată cu praful de copt. Amestecăm cu o lingură după care frământăm cu mâna până obținem un aluat omogen și nelipicios.
Împărțim aluatul în două bile. Întindem prima bilă, decupăm covrigeii cu o formă de 7 cm. Cu o formă mai mică decupăm mijlocul și transferăm covrigeii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu alatul rămas.
Îi ungem cu ou bătut, presărăm deasupra ierburi italiene, boia, sare sau semințe și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!