Nivel de dificultate: Începători
Timp de pregătire: 60 minute
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 200 ml smântână
- 100 g griș
- 250 g brânză de vaci
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 100 g zahăr
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Separăm ouăle. Batem spumă tare albușurile cu zahărul și zahărul vanilat.
Amestecăm bine grișul cu brânza și punem de-o parte pentru jumătate de oră.
În spuma de albușuri adăugăm gălbenușurile și coaja de lămâie și amestecăm bine toate ingredientele. La final, adăugăm și smântâna și grișul.
Într-o tavă de 20*30 cm, tapetată cu hârtie de copt, întindem compoziția.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius, timp de 35-40 minute. Când capătă o culoare ușor maronie, prăjitura este gata…
Lăsăm să se răcească un pic, apoi presărăm cu zahăr pudră.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post