Ingrediente necesare pentru blatul cu cacao:
- 3 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 5 linguri zahăr
- 5 gălbenușuri
- 4 linguri apă călduță
- Jumătate plic praf de copt
- 3 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru blatul alb:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri ulei
- 5 linguri făină
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 100 ml lapte
- 200 g zahăr
- 120 g nucă măcinată sau nucă de cocos
- 3 linguri pudră de cacao
- 120 g unt
Mod de preparare:
Pentru blatul cu cacao, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul după care adăugăm și apa călduță și uleiul. La final, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Transferăm amestecul astfel obținut într-o tavă de 20*20 tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul până trece testul cu scobitoarea, la cuptorul preîncălzit la foc mediu.
În acest timp, pregătim și blatul alb. Mixăm spumă albușurile, adăugând treptat și zahărul. Turnăm uleiul, iar la final încorporăm și făina amestecată cu praful de copt. Coacem acest blat la fel ca pe celălalt.
Pentru cremă, punem laptele într-o cratiță potrivită. Adăugăm și pudra de cacao, nuca măcinată, zahărul și punem pe foc. Gătim până compoziția se îngroașă, după care lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. După ce s-a răcit, încorporăm în cremă, treptat, untul.
Așezăm blatul cu cacao pe un platou. Peste el așezăm blatul alb iar peste acest blat întindem uniform crema.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!