Chifle moi și aromate, la tavă – Chifle dulci umplute cu brânză
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 280 ml lapte
- 2 linguri esență de rom
- 20 g drojdie
- 2 gălbenușuri
- 40 g zahăr pudră + 1 linguriță zahăr tos
- 40 g unt
- 40 g untură
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- Zeama de la jumătate de lămâie
- Esență de vanilie
- 2 gălbenușuri
- Esență de rom și lapte după necesitate
- Zahăr pudră după gust
Alte ingrediente necesare:
- 50 g unt
- 2 linguri esență de rom
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm 1 lingură de lapte cald cu zahărul tos și cu drojdia. Punem la loc cald și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Amestecăm făina cu zahărul pudră și cernem într-un bol mai mare. Adăugăm laptele amestecat cu gălbenușurile, coaja de lămâie, sarea, untul, untura și amestecul de drojdie.
Frământăm un aluat omogen și elastic. Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră, în total. După 30 de minute de dospire, frământăm aluatul încă o dată.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Frământăm bine și porționăm aluatul în aproximativ 20 de bucăți, folosind o lingură trecută prin făină.
Pentru umplutură, mixăm bine brânza cu coaja de lămâie, vanilie, cu gălbenușurile și esența de rom. Adăugăm și lapte cât să obținem o cremă densă. Îndulcim cu zahăr pudră, după gust. Formăm mici pătrățele cu mâna și punem în mijloc umplutură. Împachetăm umplutura cu aluat și formăm mici biluțe.
Transferăm biluțele umplute pe o tavă unsă cu unt. Le punem cât mai aproape una de cealaltă și le ungem cu unt. Le lăsăm la dospit în tavă pentru 15 minute.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 30 de minute. După coacere, le ungem cu unt amestecat cu esență de rom și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!