Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjiturele moi și pufoase, delicate și aromate – Prăjiturele moi și delicate (pe bază de lapte covăsit)
Ingrediente necesare:
- 200 g lapte covăsit 20%
- 50 g lapte
- 1 ou
- 125 ml ulei
- 75 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 400 g făină
- 20 g praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 75 g unt topit
- 75 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem laptele covăsit într-un bol. Adăugăm zahărul tos, laptele, oul, zahărul vanilat, uleiul și omogenizăm. Cernem și făina în bol, împreună cu praful de copt. Amestecăm un pic după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru.
Frământăm până obținem un aluat omogen. Întindem aluatul la o grosime de 1 cm și decupăm prăjiturelele.
Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu unt topit. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.
După coacere, le ungem cu untul topit rămas și le trecem prin amestecul de zahăr tos și zahăr vanilat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!