Ingrediente necesare:

  • 4 pulpe inferioare de pui
  • 1 ceapă
  • 500 g ciuperci champignon
  • Sare și piper, rozmarin
  • 300 g smântână pentru gătit
  • 1 lingură ulei
  • 30 g unt
  • 200 ml vin alb sec
  • Pătrunjel sau mărar proaspăt

Mod de preparare:

Curățăm bine pulpele, le spălăm, le scurgem de apă și le punem la opărit. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim pulpele după ce le-am condimentat cu sare și cu piper. După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, le scoatem pe o farfurie.

În uleiul rămas, adăugăm untul și călim ceapa tocată mărunt până devine translucidă. Adăugăm atunci ciupercile tăiate în lame subțiri și punem capacul. Lăsăm ciupercile să se înmoaie în sucul lor.

Când lichidul scade, turnăm vinul și fierbem până zeama scade până la jumătate, după care adăugăm smântâna, rozmarinul, sare și piper.

Amestecăm și punem pulpele înapoi. Fierbem totul împreună timp de 5 minute, până se leagă sosul. La final, presărăm pătrunjel sau mărar tocat.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!