Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Rețetă inedită – Prânz la tavă (cu cartofi, carne tocată și legume) – Rețetă de nota 10+
Ingrediente necesare:
- 400 g carne tocată
- 5 cartofi medii
- 1 ardei gras verde
- 2 ardei roșii
- 3 roșii medii
- 4 fire ceapă verde
- 3 căței usturoi
- 4 linguri pastă de tomate
- 50 g ulei de măsline
- 1 linguriță: sare, piper, chimen, cimbru, boia dulce și iute
- 200 ml apă
- 150 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Curățăm legumele după care tăiem cartofii cubulețe și îi punem în tavă. Tăiem și ardeii în cubulețe, ceapa rondele și roșiile tot cubulețe. Tocăm mărunt usturoiul. Punem toate legumele în tavă, adăugăm și carnea tocată, pasta de tomate, condimentele, uleiul, apa și amestecăm bine cu mâna după care uniformizăm.
Umezim o bucată de hârtie de copt și acoperim tava cu ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 230 de grade pentru 45 de minute.
Îndepărtăm hârtia de copt, presărăm cașcavalul ras și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 15 minute, la 200 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!