Dacă vă este poftă de un dulce cremos și delicios, vă recomand această rețetă…
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 gălbenuș de ou
- 500 g margarină
- 1 lingură miere
- 1 linguriță bicarbonat
- 300 g făină
Pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri făină
- 2 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g zahăr pudră
- 100 g unt
Deasupra: 500 ml frișcă lichidă
Glazură:
- 60 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată albă
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Topim zahărul pudră, oul, gălbenușul, margarina, mierea și bicarbonatul la bain-marie, apoi adăugăm făina și frământăm.
Împărțim în două părți egale, întindem peste hârtie de copt (tavă de 25*35 cm) și coacem pe dosul tăvii, la 180 grade Celsius, timp de 6-8 minute. Coacem două blaturi.
Topim ciocolata la bain-marie și ungem primul blat. Înainte ca ciocolata să se solidifice, tăiem în pătrățele (va fi blatul superior).
Crema:
Amestecăm praful de budincă cu făina, gălbenușurile și zahărul vanilat (cu puțin lapte). Adăugăm apoi restul de lapte și fierbem totul până se îngroașă. Frecăm untul cu zahărul pudră, apoi amestecăm cu crema de vanilie…
Asamblare: pe primul blat întindem crema, apoi frișca bătută; la final, așezăm pătrățelele cu ciocolata topită.
Punem la frigider peste noapte, pentru ca foile să se înmoaie bine…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post