Rețetă deosebită, în imagini – Prăjitură cu blat fraged și pufos, spumă de zmeură și glazură de ciocolată

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 2 căni zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 căni iaurt natural
  • 1 cană ulei
  • 7 căni făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru spuma de zmeură:

  • 150 g zmeură
  • 50 g zahăr
  • 500 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 150 g ciocolată
  • Zmeură pentru decor

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 100 ml.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Încorporăm și iaurtul și uleiul, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Transferăm compoziția într-o tavă înaltă, tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 40 de minute.

Am folosit o tavă de 23*32 cm.

Pentru spumă, zdrobim zmeura cu o furculiță. Mixăm spumă tare frișca împreună cu zahărul, după care adăugăm și zmeura și amestecăm. Dăm crema la frigider.

Pentru glazură, încălzim frișca lichidă împreună cu bucățelele de ciocolată pe baie de aburi.
Amestecăm până la omogenizare.

Lăsăm blatul să se răcească, întindem crema peste el și turnăm glazura deasupra.

Decorăm cu zmeură.

Savurați cu poftă! Poftă bună!