Rețetă explicată în imagini – Prăjitură la tavă, rapidă și delicioasă – Prăjitură din foi cu miere și cremă de caramel (cu lapte condensat)
Ingrediente necesare pentru foi:
- 600 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri esență de rom
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 2 linguri miere
- 100 g unt moale
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 l lapte
- 250 g unt
- 2 linguri făină
- 3 gălbenușuri
- 150 g zahăr tos
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2-3 linguri esență de rom
- 300 g lapte condensat caramelizat
Alte ingrediente necesare:
- Glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm toate ingredientele uscate și cernem totul într-un bol. Adăugăm și celelalte ingrediente și frământăm un aluat omogen. Lăsăm aluatul deoparte timp de 30 de minute.
După cele 30 de minute, împărțim aluatul în 4 părți egale și întindem 4 foi la mărimea tăvii ( 32*40 cm ).
Coacem foile, una câte una, pe dosul tăvii ( tapetat cu hârtie de copt ), timp de 8 minute, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul, făina, gălbenușurile și praful de budincă.
Punem pe foc și fierbem până se îngroașă, după care o lăsăm să se răcorească.
Mixăm spumă untul împreună cu esența de rom. Lingură cu lingură, încorporăm untul în budincă.
Asamblare: foaie, jumătate din cantitatea de cremă, foaie, lapte condensat caramelizat, foaie, crema rămasă, foaie.
Peste ultima foaie turnăm glazura și uniformizăm.
Lăsăm prăjitura să stea peste noapte și abia a doua zi o porționăm și servim.
Savurați cu drag! Poftă bună!