Rețetă explicată în imagini – Prăjitură la tavă, rapidă și delicioasă – Prăjitură din foi cu miere și cremă de caramel (cu lapte condensat)

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 600 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri esență de rom
  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt moale

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • 2 linguri făină
  • 3 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 2-3 linguri esență de rom
  • 300 g lapte condensat caramelizat

Alte ingrediente necesare:

  • Glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru foi, amestecăm toate ingredientele uscate și cernem totul într-un bol. Adăugăm și celelalte ingrediente și frământăm un aluat omogen. Lăsăm aluatul deoparte timp de 30 de minute.

După cele 30 de minute, împărțim aluatul în 4 părți egale și întindem 4 foi la mărimea tăvii ( 32*40 cm ).

Coacem foile, una câte una, pe dosul tăvii ( tapetat cu hârtie de copt ), timp de 8 minute, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul, făina, gălbenușurile și praful de budincă.

Punem pe foc și fierbem până se îngroașă, după care o lăsăm să se răcorească.

Mixăm spumă untul împreună cu esența de rom. Lingură cu lingură, încorporăm untul în budincă.

Asamblare: foaie, jumătate din cantitatea de cremă, foaie, lapte condensat caramelizat, foaie, crema rămasă, foaie.

Peste ultima foaie turnăm glazura și uniformizăm.

Lăsăm prăjitura să stea peste noapte și abia a doua zi o porționăm și servim.

Savurați cu drag! Poftă bună!