Rețetă rapidă, în imagini – Prăjitură cu fructe și cremă fină și fructe – Prăjitură fragedă, aromată, cremoasă, delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 200 g biscuiți cu unt
  • 50 g unt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 400 g lapte condensat ( conservă )
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri zahăr tos
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingură unt
  • Un praf de sare

Alte ingrediente necesare:

  • 200 g căpșuni
  • 250 ml frișcă lichidă
  • Fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare:

Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul moale.

Transferăm amestecul într-o tavă rotundă ( 21 cm ). Formăm un blat uniform și margini de 1,5 cm înălțime.

Turnăm laptele condensat într-o cratiță antiaderentă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile și laptele amestecat cu amidonul.

Punem pe foc mic și amestecăm continuu până se îngroașă. După ce compoziția s-a îngroșat, luăm de pe foc și încorporăm untul și un praf de sare.

Turnăm crema caldă peste blatul de biscuiți și dăm tortul la frigider.

După ce crema se răcește, punem peste ea fructele preferate și întindem un strat generos de frișcă deasupra. Presărăm și fulgii de cocos pe frișcă și dăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!