Negresă cu gem acrișor de prune
Ingrediente:
- 2 ouă
- 400 g zahăr
- 1 kg făină
- 250 ml ulei
- 500 ml lapte
- sare
- 6 linguri cacao
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- 6 linguri gem de prune
- 100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm sarea, zahărul, uleiul, laptele și amestecăm foarte bine. Adăugăm gemul și mixăm.
2. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao, compoziția pregătită anterior, ciocolata și amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.
3. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 50 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră și nucă de cocos.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post