Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pulpe de pui umplute, la tavă – Cele mai gustoase pulpe de pui pe care le-am gătit anul acesta…
Ingrediente necesare:
- 4-6 pulpe pui, întregi și mari
- 150 g mei
- 6-8 roșii uscate
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriță busuioc uscat
- 2 ouă fierte
- 150 ml vin alb sec sau apă sau supă de pui
- Un pic de unt
- Sare, piper
Mod de preparare:
Punem meiul într-un vas, adăugăm 300 ml apă și un pic de sare. Punem pe foc și fierbem după care lăsăm meiul să se răcească. Tăiem roșiile uscate, mărunțim pătrunjelul și ouăle fierte. Adăugăm aceste ingrediente în meiul răcit și amestecăm bine.
Curățăm pulpele, le ștergem și punem umplutura sub piele.
Transferăm pulpele umplute într-o tigaie. Presărăm deasupra sare, piper și busuioc și punem deasupra lor câte o bucățică de unt. Turnăm vinul în tavă și acoperim cu folie de aluminiu.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 1 oră. După 1 oră, îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 30 de minute.
Servim alături de garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!