Tort șah mat – Prăjitură delicioasă și aspectuoasă, iese în evidență la orice petrecere

Tort șah mat – Prăjitură delicioasă și aspectuoasă, iese în evidență la orice petrecere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 10 linguri lapte
  • 2 lingurițe de cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Ingrediente pentru blatul galben și pentru blatul de cafea:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • esență de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coajă de lămâie
  • 3 pliculețe nesscafe

Alte ingrediente:

  • 1 borcan gem de căpșuni
  • 350 g ciocolată de menaj
  • 250 ml sirop
  • 1 plic bundincă de cacao

Mod de preparare:

1. Pentru blatul de cacao, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, uleiul și amestecăm bine.

Într-un bol separat, amestecăm făina cu pudra de cacao și praful de copt.

2. Albușurile de bat spumă, pe urmă le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Adăugăm laptele, amestecul de făină și mixăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale.

4. Pentru blatul galben, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și amestecăm bine. Treptat, adăugăm gălbenușurile, făina rămasă, esența de vanilie și 50 de grame de unt. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. În jumătate din cantitatea de aluat, adăugăm praful de nesscafe. Turnăm cele două nuanțe de aluat în 2 tăvi acoperite cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. În final, trebuie să obținem 2 blatul, de nuanțe diferite. După ce s-au răcit, tăiem blaturile în 8 fâșii egale.

4. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul de cacao. Pe deasupra, turnăm o parte din crema de budincă. Adăugăm o fâșie de blat gălben, pe urmă una de blat de cafea. Procedăm la fel până terminăm toate cele 8 fâșii. Adăugăm restul cremei iar la final completăm cu a 2-a foaie de blat de cacao. Decorăm cu glazură de ciocolată.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!