Prăjitură de post, cu bulion şi griş – Rețetă de post foarte gustoasă și foarte ușor de făcut – Pentru a pregăti acest desert de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru foi:
- 15 linguri ulei
- 5 lingurițe de bulion
- 7 linguri zahăr
- 450 g făină
- 1/2 linguriță bicarbonat
- sare
- o fiolă esenâță de rom
Ingrediente pentru cremă:
- 1 l apă
- 200 g griș
- 250 g margarină
- 10 linguri zahăr
- 100 g nucă de cocos
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm bulionul, esența de rom, făina, bicarbonatul și amestecăm foarte bine.
2. Întindem o treime din cantitatea de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final, trebuie să obținem 3 foi.
3. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm coaja de lămâie, zahărul și amestecăm. Când a început să clocotească, adăugăm grișul, pe urmă luăm vasul de pe foc. La final, adăugăm sucul de lămâie, margarina, nuca de cocos și amestecăm bine.
4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie, crema rămasă iar la final completăm cu a 3-a foaie. Decorăm cu zahăr vanilat.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post