Chifteluțele mânăstirești de post – Chifteluțe din fasole, pesmet, orez, legume și mirodenii

Chifteluțele mânăstirești de post – Chifteluțe din fasole, pesmet, orez, legume și mirodenii – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 cutie de fasole
  • 2-3 felii de pâine
  • 1 cană de pesmet
  • 1 cană de orez
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • pătrunjel
  • mărar
  • 50 g făină
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

1. Pentru început, mărunțim boabele de fasole. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, pe urmă le prăjim câteva minute într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. După câteva minute, turnăm compoziția peste fasole. Adăugăm pâinea mărunțită și amestecăm bine.

3. Adăugăm usturoiul dat prin răzătoare, sarea, piperul, cimbrul, mărarul, pătrunjelul, orezul, pesmetul și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftelele. Le dăm prin făină și le prăjim într-o tigaie încisă cu ulei. La final, le scoatem pe un prosop de bucătărie.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și desertul… Chec de post, cu vanilie și ciocolată

Rețetă excepțională de post, fără lapte și ouă – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3-4 linguri cacao
  • 150 g zahăr
  • 180 g făină
  • 1 praf de copt
  • sare
  • vanilie
  • 240 ml apă fierbinte
  • 60 ml ulei

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 praf de copt
  • 240 ml apă fierbinte
  • esență de vanilie
  • 60 ml ulei

Mod de preparare:

1. Pentru început, avem nevoie de 2 boluri pentru prepararea compozitiilor. Amestecăm toate ingredientele uscate într-un bol, iar cele lichide într-un bol separat.

2. Aamestecam ingredientele uscate cu cele umede (atat pentru checul alb cat si pentru cel negru).

3. Turnăm aluatul într-o formă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 35 de minute.

4. La final, decorăm cu zahăr pudră și glazură de ciocolată.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!