Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pandișpan de casă fraged, fin și pufos – Foarte aromat și delicat, efectiv se topește în gură…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- Jumătate linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 5 gălbenușuri
- 5 albușuri
- 50 ml ulei
- 80 g lapte
- 90 g zahăr tos
- 110 g făină
Mod de preparare:
Punem uleiul fierbinte într-un bol. Adăugăm făina, amestecăm, adăugăm laptele și omogenizăm.
Adăugăm 5 gălbenușuri și 1 ou întreg și omogenizăm.
Mixăm albușurile spumă încorporând pe rând sarea, zeama de lămâie și zahărul vanilat. Încorporăm treptat și zahărul tos, mixând timp de 5 minute până obținem o spumă tare.
Adăugăm un pic din spumă peste compoziția de gălbenușuri, omogenizăm și turnăm totul în spumă. Omogenizăm ușor, folosind spatula.
Tapetăm o tavă de 10×20 cm cu hârtie de copt (putem folosi și o formă rotundă de 18 cm) și turnăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 20 de minute.
După 20 de minute reducem temperatura la 150 de minute și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 50-60 minute. După coacere, lăsăm pandișpanul în cuptorul închis pentru 15 minute. Îl scoatem, îl lăsăm să se răcească complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!