Rețetă pas cu pas, cu imagini – Idee perfectă pentru prânz sau cină – Caserolă cu cartofi și carne tocată – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 1 ceapă
- 5-6 cartofi
- 100 g cașcaval ras
- 700 g carne tocată
- 1 linguriță usturoi granulat
- Sare, piper
Ingrediente necesare pentru sos:
- 2 ouă
- Sare, piper
- 100 ml apă
- 3 linguri smântână
Mod de preparare:
Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, sare, piper, usturoi granulat și 1 ou.
Formăm chiftelele și le așezăm pe o farfurie.
Pentru sos, amestecăm ouăle cu smântâna, sare și piper. Încorporăm și apa.
Tăiem rondele cartofii semi-fierți. Punem rondelele de cartofi într-un vas. Punem și chiftelele între care punem rondele de cartofi.
Turnăm sosul deasupra și dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de minute pentru 30 de minute.
După 30 de minute, punem deasupra cașcavalul ras și dăm vasul înapoi la cuptor pentru încă 7-10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!