Cheesecake de casă foarte aromat și foarte ușor de făcut – Cheesecake cu jeleu de fructe de pădure

Timp de preparare: 2 minute

Nr. de porții: 15

Ingrediente

Pentru blat

  • 400 gr biscuiți digestivi
  • 150 gr unt topit
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru crema

  • 500 gr cremă de brânză (quark, mascarpone sau Philadephia)
  • 100 gr zahăr pudră
  • 300 ml smântână pentru frișcă + 100 ml lapte fierbinte
  • 5 gr gelatină
  • 1 fiolă esența de vanilie sau de lămâie

Pentru jeleu

  • 300 gr fructe de pădure congelate
  • 100 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 10 gr gelatină

Preparare

Biscuiții se mărunțesc și se pun într-un bol, iar peste ei se toarnă untul topit. Se omogenizează totul bine cu o furculiță. Amestecul de biscuiți trebuie să aibă textura unui nisip umed. Se ia o tavă de 24 cm diametru și folosim doar inelul. Se ia un platou se așează inelul și punem biscuiții cu untul.

Se nivelează ușor cu mâna după care folosim fundul unui pahar și tasăm foarte bine. Se dă la rece pentru 30 minute.

Pentru cremă, prima dată pregătim gelatina care se pune în 100 ml de apă, se amestecă și se lasă 5 minute după care se pune peste laptele fierbinte și se lasă departe.

În bolul unui mixer se pune crema de brânză la temperatura camerei, se adaugă zahărul pudră, esența și se mixează. Se toarnă puțin câte puțin smântâna pentru frișcă, după care mărim puțin viteza și mixăm circa 3 minute. Se reduce viteza, se pune treptat laptele cu gelatina, mărim din nou viteza și mixăm pentru câteva secunde.

Se scoate blatul de biscuiți și se pune crema. Chiar dacă este lichidă ea se va întări; se dă la frigider pentru 4 ore.

Pentru jeleu, gelatina se pune în 100 ml de apă se lasă 5 minute deoparte.

Fructele și zahărul se pun într-o cratiță, la foc mediu pentru 5 minute. Gelatina se pune peste acest sos cald și se amestecă pentru a se topi gelatina. Sosul trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru a putea fi pus peste cremă.

Se scoate prăjitura, se pune sosul, se mișcă puțin platoul pentru a acoperi toată suprafața. Se dă la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru a scoate inelul, cheesecake-ul trebuie să stea la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

Cheesecake-ul se poate prepara și cu alte fructe de gen kiwi, zmeură, piersici, nectarine sau caise.

Un desert răcoros și foarte fin. Sper că v-a plăcut rețeta, merită încercat.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres