kiloRețete
luni, octombrie 2, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Cheesecake cu jeleu de fructe de pădure – Cheesecake de casă foarte aromat și foarte ușor de făcut

Cheesecake cu jeleu de fructe de pădure – Cheesecake de casă foarte aromat și foarte ușor de făcut

Cheesecake de casă foarte aromat și foarte ușor de făcut – Cheesecake cu jeleu de fructe de pădure

Timp de preparare: 2 minute

Nr. de porții: 15

Ingrediente

Pentru blat

  • 400 gr biscuiți digestivi
  • 150 gr unt topit
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru crema

  • 500 gr cremă de brânză (quark, mascarpone sau Philadephia)
  • 100 gr zahăr pudră
  • 300 ml smântână pentru frișcă + 100 ml lapte fierbinte
  • 5 gr gelatină
  • 1 fiolă esența de vanilie sau de lămâie

Pentru jeleu

  • 300 gr fructe de pădure congelate
  • 100 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 10 gr gelatină

Preparare

Biscuiții se mărunțesc și se pun într-un bol, iar peste ei se toarnă untul topit. Se omogenizează totul bine cu o furculiță. Amestecul de biscuiți trebuie să aibă textura unui nisip umed. Se ia o tavă de 24 cm diametru și folosim doar inelul. Se ia un platou se așează inelul și punem biscuiții cu untul.

Se nivelează ușor cu mâna după care folosim fundul unui pahar și tasăm foarte bine. Se dă la rece pentru 30 minute.

Pentru cremă, prima dată pregătim gelatina care se pune în 100 ml de apă, se amestecă și se lasă 5 minute după care se pune peste laptele fierbinte și se lasă departe.

În bolul unui mixer se pune crema de brânză la temperatura camerei, se adaugă zahărul pudră, esența și se mixează. Se toarnă puțin câte puțin smântâna pentru frișcă, după care mărim puțin viteza și mixăm circa 3 minute. Se reduce viteza, se pune treptat laptele cu gelatina, mărim din nou viteza și mixăm pentru câteva secunde.

Se scoate blatul de biscuiți și se pune crema. Chiar dacă este lichidă ea se va întări; se dă la frigider pentru 4 ore.

Pentru jeleu, gelatina se pune în 100 ml de apă se lasă 5 minute deoparte.

Fructele și zahărul se pun într-o cratiță, la foc mediu pentru 5 minute. Gelatina se pune peste acest sos cald și se amestecă pentru a se topi gelatina. Sosul trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru a putea fi pus peste cremă.

Se scoate prăjitura, se pune sosul, se mișcă puțin platoul pentru a acoperi toată suprafața. Se dă la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru a scoate inelul, cheesecake-ul trebuie să stea la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

Cheesecake-ul se poate prepara și cu alte fructe de gen kiwi, zmeură, piersici, nectarine sau caise.

Un desert răcoros și foarte fin. Sper că v-a plăcut rețeta, merită încercat.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post
Fasole bătută cu cârnăciori și slăninuță – Priviți cum a ieșit, cuvintele sunt de prisos…

Fasole bătută cu cârnăciori și slăninuță - Priviți cum a ieșit, cuvintele sunt de prisos...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Fără categorie

Prăjitură delicioasă de casă – Prăjitură aromată cu cafea, cremă fină și frișcă

Cum se face Pasca cu brânză dulce la Mănăstire – Rețetă mănăstirească
Fără categorie

Cum se face Pasca cu brânză dulce la Mănăstire – Rețetă mănăstirească

Aluat ca puful pentru prăjituri de casă – Îl puteți folosi după pofta inimii
Dulciuri și prăjituri

Aluat ca puful pentru prăjituri de casă – Îl puteți folosi după pofta inimii

Prăjitură de casă cu brânză dulce – Rețetă poloneză – Mamă, mamă, cât de bună este!
Aperitive

Prăjitură de casă cu brânză dulce – Rețetă poloneză – Mamă, mamă, cât de bună este!

Rețetă cu imagini – Dovlecei cu parmezan (la cuptor) – Aveți nevoie de 4 dovlecei, parmezan, pesmet, usturoi, condimente și…
Fără categorie

Rețetă cu imagini – Dovlecei cu parmezan (la cuptor) – Aveți nevoie de 4 dovlecei, parmezan, pesmet, usturoi, condimente și…

Prăjitură de casă în 4 straturi, un adevărat deliciu – Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere
Fără categorie

Prăjitură de casă în 4 straturi, un adevărat deliciu – Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate