Prăjitura Balaton – Cremă delicioasă cu griș, blat fin cu miere și cacao – Cu această rețetă mi-am impresionat de fiecare dată musafirii…

Cremă delicioasă cu griș, blat fin cu miere și cacao

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 60 g unt sau margarină
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură cacao
  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână

Pentru cremă:

  • 1 litru de lapte
  • 13 linguri griș
  • 250 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • gem de caise

Mod de preparare:

Frământăm ingredientele pentru blat și lăsăm la frigider timp de 30 minute. Fierbem grișul cu laptele și așteptăm să se răcească…

Batem spumă untul cu zahărul pudră și vanilia, apoi când s-a răcit grișul, amestecăm cele două compoziții…

Coacem 4 blaturi (a câte 30*35 cm) și le lăsăm să se răcească…

Peste primul blat întindem jumătate din cremă, punem al doilea blat și întindem gemul de caise… Așezăm al treilea blat, întindem crema rămasă și punem și ultimul blat…

Lăsăm la frigider peste noapte.

Timp de coacere: 15 minute
Temperatură de coacere: 180 grade Celsius

Timp total de pregătire: 60-75 minute

Să o sauvrați cu drag!

Poftă bună!