Ingrediente necesare pentru blat:
- 450 g făină
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr pudră
- 50 g unt
- 4 lingurițe miere de albine
- 1 linguriță praf de copt
- 7 linguri lapte
- 2 linguri pudră de cacao
- Câteva picături de zeamă de lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g margarină
- 200 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Începem cu budinca, pe care o pregătim conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat, spumăm margarina împreună cu zahărul pudră și o încorporăm în budinca rece.
Pentru aluat, batem ouăle într-un bol. Adăugăm 5 linguri de lapte, zeama de lămâie și amestecăm foarte bine. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, zahărul pudră, mierea și untul și amestecăm bine, până la omogenizare. Împărțim aluatul astfel obținut în două. Într-un bol, amestecăm 2 linguri de pudră de cacao cu 2 linguri de lapte și turnăm acest amestec în jumătate de aluat.
Împărțim cele două tipuri de aluat în câte două părți egale, pentru 4 foi în total. Întindem prima foaie într-o tavă de 25*35 cm tapetată cu hârtie de copt și o coacem la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Procedăm la fel, și coacem și celelalte 3 foi. La final, lăsăm foile să se răcească.
Amestecăm un sfert din cantitatea de budincă cu 2 linguri de cacao.
Pentru glazură, amestecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și dăm glazura astfel obținută la frigider pentru câteva minute.
Asamblare:
Peste prima foaie de cacao întindem jumătate din budinca de vanilie. Acoperim cu o foaie albă pe care întindem crema de cacao. Peste crema de cacao așezăm o foaie albă, peste care întindem budinca de vanilie. Așezăm și ultima foaie, cea cu cacao peste care întindem uniform glazura.
Decorăm cu ciocolată rasă și dăm prăjitura la frigider peste noapte. Să o savurați cu poftă! Poftă bună!