Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 4 gălbenușuri
- 120 g zahăr pudră
- 160 g miez de nucă
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură ness
- 50 g miez de nucă
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul pudră, miezu de nucă, gălbenușurile, făina, praful de copt, zahărul vanilat și amestecăm totul foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.
2. Pentru cremă, batem untul cu zahăr. Adăugăm gălbenușurile și punem compoziția la încălzit, pe baie de aburi. Adăugăm ness-ul, miezul de nucă, amestecăm bine și turnăm crema peste blatul răcit.
La final, decorăm cu fulgi de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!