Ingrediente pentru blat:
- 200 g ciocolată amăruie
- 120 g unt
- 4 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3 lingurițe cafea
- sare
- 80 g zahăr brun
- 50 g făină
Ingrediente pentru prima cremă:
- 5 lingurițe apă fierbinte
- 200 g ciocolată amăruie
- 2 linguri pudră de cacao
- 200 ml frișcă
- 1 lingură zahăr tos
- sare
Ingrediente pentru a 2-a cremă:
- 1 plic gelatină
- 170 g ciocolată albă
- 170 ml frișcă lichidă
- 50 ml apă rece
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, esența de vanilie, gălbenușurile, cafeaua, făina, ciocolata topită și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.
2. Pentru creme, amestecăm bine ingredientele menționate anterior, până la omogenizare.
3. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema numărul 1. Pe deasupra, turnăm uniform a 2-la crema și punem prăjitura la frigider pentru 2 ore. La final, decorăm cu ciocolata de menaj.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!