Ingrediente necesare:
- 1 kg zahăr
- 1 kg agrișe
- 1 lămâie
- 3 pahare apă
- Jumătate baton de vanilie
Mod de preparare:
Înainte de toate, alegem fructe bine coapte, sănătoase, fără pete și care nu sunt lovite.
Apoi, spălăm foarte bine fructele, curățându-le de codițe și le scurgem bine de apă.
Punem zahărul și apa în cratița pentru dulceață, apoi punem cratița pe foc. Până se topește zahărul fierbem la foc mic, apoi mărim flacăra și fierbem până obținem un sirop bine legat. Pentru a verifica siropul picurăm un pic din el într-o cană cu apă rece: dacă picătura nu se dizolvă și se ridică la suprafață, siropul este gata.
Adăugăm apoi agrișele, lăsăm să dea în clocot apoi luăm cratița de pe foc și lăsăm deoparte timp de 15 minute, până agrișele își lasă siropul.
După aceea, cratița se pune înapoi pe foc. Când clocotește, îndepărtăm spuma formată pe suprafață, adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie și feliile de la cealaltă jumătate și batonul de vanilie.
Fierbem în continuare până obținem o dulceață bine legată, apoi transferăm dulceața în borcane curate și sterilizate.
Închidem borcanele ermetic, cu capace sterilizate și le învelim într-o pătură călduroasă.
Le lăsăm așa până se răcesc de tot, apoi le ștergem, le etichetăm și le depozităm în cămară.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post