Timp de pregătire:
30 minute

Ingrediente necesare:

  • 5 kg castraveți
  • 3,5 litri de apă (rece)
  • 50 ml oțet (20%)
  • 500 g zahăr
  • 100 g sare (de masă)
  • 6 lingurițe semințe de muștar
  • 12 frunze de dafin
  • 1 lingură piper boabe
  • 1 lingură semințe de coriandru
  • 1 linguriță conservant alimentar

Pentru această cantitate am avut nevoie de 6 borcane a câte 1,5 litri fiecare. Cantitatea de castraveți poate varia. Dacă nu ajunge cantitatea de zeamă, se mai poate face, folosind aceleași ingrediente. Dacă mai rămâne din zeamă, se poate folosi și la altceva. De asemenea, se poate pune și mărar pe fundul borcanelor.

Mod de preparare:

Pe fundul fiecărui borcan punem două frunze de dafin, coriandru, semințe de muștar și piperul boabe (îl împărțim să ajungă pentru fiecare borcan).
Punem castraveții în borcane, unii lângă alții, bine îndesați.

Pregătim zeama. În apa rece punem zahărul și sarea și amestecăm până când se dizolvă de tot. Adăugăm și conservantul și amestecăm bine. Punem zeama în borcanele cu castraveți și închidem bine capacele. Depozităm într-un loc răcoros.

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!